MÁM ZAHODIT MIAOMIAO?

To je častá otázka poslední dobou. 


V senzorech libre2 je už vysílač zabudovaný, takže miao miao není potřeba. Ale dosah originál vysílače je velmi malý cca 6 m a to mnohým lidem nestačí. Miao miao má daleko lepší dosah - minimálně dvojnásobný a rychleji se připojuje. 


Také se může stát, že vysílač v senzoru přestane pracovat. Není to nijak neobvyklá věc. Pak se senzor chová jako libre1 bez vysílače a nabízí se možnost ho o miao doplnit. 

Pokud někdo nastartuje libre2 černou čtečkou a načítá přes neofiko aplikace, opět je závislý na funkci vysílače v senzoru a pokud ho utopí - což se nejednou stalo nebo pokud prostě přestane pracovat - nemůžete senzor ani vyreklamovat. Na helplince vám max řeknou, ať ho dojedete jako libre1 - že už víc nelze dělat. V tuto chvíli prostě platí reklamace na chybu BT jen pro ty, co aktivovali dle pokynů výrobce - buď modrou čtečkou nebo Librelinkem.

Takže ano, někdy je potřeba použít miao, buď z důvodu dosahu nebo proto, že senzor nevysílá jak má, a z nějakého důvodu není možná reklamace.

Miao miao má tři generace a v prvních dvou je firmware (mozek) zastaralý a musí se aktualizovat. Zde je postup:
https://miaomiaoreader.medium.com/how-to-make-libre-us-14-days-sensors-work-with-miaomiao2-on-xdrip-35b431a40940

A nyní česky a s obrázkama: 



Já jsem aktualizovala miao miao1. Z odkazu na disk se stáhne aplikace usapp (je napůl v čínštině, tak se nelekněte).

https://drive.google.com/file/d/1tZ6z1G7bjZ5qd1hEEOx79mt-kzLUbJwS/view


V mobilu se musí povolit neznámé zdroje, pokud se bude nabízet Play protect - tak zakážeme, a ideálně tuto v funkci v Obchodu play deaktivujte (obchod play - klik na profilovku - play protect - klik vpravo nahoře na ozubené kolečko Nastavení - a vše co jde zakážeme). Po naistalování Usapp aplikace dáme restart mobilu a pak v mobilu v nastavení - aplikace - usapp POVOLÍME všechna oprávnění pro aplikaci: přístup k BT, přístup k poloze a uložišti.

Apku spustíme a dáme SEARCH MIAO. Miao může ležet vedle mobilu a mělo by být v tu chvíli co nejvíc nabité. 




Když se miao objeví, potvrdíme, že chceme UPDATE (novější) a na dalším dialogu necháme International verzi a potvrdíme dole PRAVÝ čínský znak a na dalším obrázku vybereme firmware verze 39 a opět potvrdíme na PRAVÝ čínský znak. Pak už sama proběhne aktualizace a miao1 bude svítit zeleně. U miao 2 vyberete firmware 7

A máme hotovo, usapp apku lze odinstalovat a pokračovat v načítání libre2 např s aplikací xdrip s nasazeným aktualizovaným miao. POZOR I NADÁLE BUDE POTŘEBA MÍT AKTIVNÍ APKU oop2, protože libre2 je důkladněji zabezpečené. V xdripu budeme pokračovat jako za starých časů: hw zdroj dat Libre Bluetooth, start senzor (ne dnes) a scanování BT, kde vybereme miao. Jen to trvá nějakou dobu, než si řekne o kalibrace - mnohem déle než u verze s libre1 - já čekala snad 20 minut. Můžete použít restart mobilu i nascanovat do xdripu - to ničemu neublíží. 

Co se týká miao miao 3 generace, tam je aktualizace náročnější, ale lze bez problémů číst přes nejnovější Tomato lite apku. 

Takže máme vyhodit miao? Já razím názor, že vyhodit se dá vždycky :-)

Tak hezká čísla!!



 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zobrazení glykémií na hodinkách Garmin