HODNOTY GLYKEMIÍ DO XDRIPU A NA HODINKY, pomocí nové verze Librelink app

- cesta je LL - LLup - xdrip - hodinky
- bude nutné mít připojení k internetu
- data bude sbírat Librelink a ten nelze kalibrovat

V minulém příspěvku jsem ukázala cestu, jak pomocí nově aktualizované aplikace Librelink app (verze 2.10), která snímá senzor po minutě, lze jednoduše posílat glykemie na hodinky Samsung či wear os nebo jen mít prostě k aplikaci widget (pomocí G-watch apky).

Jsou ale lidičky, kteří chtějí mít hodnoty na náramcích MiBand nebo Amazfit a dalších, a proto potřebují dostat data do xDripu (tento návod je tedy u mobilů
s androidem). Lze to podobnou metodou. Zaktualizujeme Librelink app na verzi 2.10. a vytvoříme alespoň jednoho sledujícího přes LibrelinkUp, můžete to být i vy sami. Dále je potřeba mít novější xDrip, takový, který má v nastavení - hardware zdroj dat Web Follower. 

 


Jakmile zaškrtnete web followera - objeví se pod tím nabídka k nastavení viz obrázek. První řádek (Configuration...) nechte jak je, na druhém (Service logon user name) zadáte emailovou adresu sledujícího - tu co jste vyplnili v LibrelinkUp apce a na třetím řádku (Service logon password) napíšete heslo. Poslední (Use proxy...) nezaškrtávejte. Pokud se nespustí senzor v xdrip sám, dejte v menu SPUSTIT SENZOR a pak volbu DNES NE a mělo by to frčet ;-) 



Získáte tak i widget xDripu, svoje hodnoty na hodinkách. Pokud jste hodinky používali už s libre1, naskočí samy, nemusíte nic. Pokud máte nové, musíte postupovat podle návodů na dané hodinky. Toto je taková zjednodušená verze pro ty, co bojují s instalací oop apky nebo jim nepracuje jak má. 

Pokud ale chcete senzor kalibrovat, musíte použít kombinaci oop2 apky a xDripu. Připomínám perfektní návod v češtině ze stránek wiki.nightscout (díky kluci ;-) )
https://wiki.nightscout.cz/index.php/FreeStyle_Libre_2_jako_CGM   Nezapomeňte zaškrtnou vše jak se píše v návodu, včetně aplikace xDrip 

Výčet hodinek a náramků, které díky xdripu budou ukazovat hodnoty glykemií co 5 minut: Fitbit, Garmin, Samsung, hodinky s Wear os. Náramky Xiaomi MiBand 4-7 a Amazfit (níže) + GTR3 a 4 tam i verze Mini, prostě pokud je podporuje apka Watchdrip+ (určitě ty viz obrázek). Kluci vývojáři se snaží a pracují, aby nám to co nejvíc usnadnili, hodinek přibývá, tak příp dopíšu další.
 


Stále platí, že hodinky a náramky nelze použít jakékoliv, před nákupem se proto ptejte na sociálních sítích na zkušenosti, ale pokud vám to pracovalo s xDripem dosud, bude i nadále ;-) Tak hlavně hezká čísla ;-)



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zobrazení glykémií na hodinkách Garmin