FREESTYLE LIBRE 2 / možnosti PO AKTUALIZACI na verzi 2.10.

- aktivace oficiálně

- jak funguje sledování pacientových glykémií

- widget, hodinky, náramky

- přehled neoficiální aplikací

-----------------------------------------------------------------

Jelikož vidím, že nejvíc vás zajímají možnosti aplikací všeobecně, a protože se během září 23 udály významné změny v načítání senzoru libre2, doplním původní příspěvek o novinky.

Aby platily reklamace senzoru, důrazně se doporučuje aktivovat libre2 oficiální aplikací Librelink určenou pro libre2 nebo modrou čtečkou (FSL2). Pokud zaktivujete senzor čtečkou, aplikace Librelink už bude pouze scanovat, přijdete o alarmy v aplikaci, CGM načítání a možnost sdílení na LibrelinkUp - tam sledující uvidí jen scany. Pokud tedy chcete používat oficiální aplikaci jako CGM AKTIVUJTE LIBRELINK aplikací aktualizovanou na novou verzi 2.10. Ověřte si u své pojišťovny nebo lékaře, zda STÁLE PLATÍ povinných 10 scanů na oficiálním zařízení denně. Pokud ano, bude místo scanování stačit i otevření aplikace Librelink - nová verze to umí počítat. Já osobně to radši 10x oscanuju nebo otevřu apku, než přijít o senzory a platit si je sama. 

Po aktualizaci se může stát, že Libreview se kousne, doporučuju zkontrolovat data v úložišti a pokud tam chybí, mělo by stačit se z aplikace odhlásit a pak znovu přihlásit - nepřijdete o historii z librelinku v mobilu. Pokud ale aplikace zlobí, kouše se, vypadává nebo odmítá alarmovat, je potřeba Librelink app nejen zaktualizovat, ale celou PŘEINSTALOVAT. Pozor přijdete o historii záznámů v mobilu, v Libreview zůstanou.

Kdo chce využít sdílení glykemií, použije Librelink (pacient) a rodina LibrelinkUp a aplikace navzájem propojí. Rodina pacienta pak bude mít na dálku přehled o tom, že pacient má na mobilu alarm, sledující uvidí reálné hodnoty CGM i to, že se pacient nascanuje. Pokud sledující nebude mít momentálně zaplý internet v mobilu, zobrazí se mu zprávy až zase bude online (až se zase připojí na internet, a je jedno jestli přes wifi nebo přes data). 

Toho se dá skvěle využít pro widget a snadné zobrazení na hodinky, pomocí aplikace G-watch (na hodinky Samsung) nebo pomocí aplikace xDrip+ na ostatní: Fitbit, Garmin, hodinky s wear Os, náramky MiBand a Amazfit (vybrané druhy) - více v příspěvcích na mém blogu níže, kde mám i obrázkové postupy. 

Na apple zařízení lze použít aplikaci Gluroo z app store. Zdroj dat se vybere LibrelinkUp a zadají se kontakty sledujícího.

Čtečka sdílet informace na dálku s jiným zařízením NEUMÍ.

Oficiální aplikace Librelink NIKDY NEBUDE komunikovat s neoficiálními aplikacemi nebo vysílači typu miao miao a dalšími. Na hodinky či náramky lze maximálně získat notifikace (krátké upozornění, že přišel alarm - nyní s hodnotou).

Zařízení a aplikace na libre2, které umí senzor aktivovat:
1) modrá čtečka (fsl2)
2) Librelink app
3) upravený librelink (ořezaný, patchnutý) - neoficiální

zatím nelze nastartovat Glimpem S apkou

Libre2 senzor lze nastartovat i černou čtečkou, ale určitě nepojedou alarmy, a Librelink bude jen scanovat. Pokud budete chtít CGM, musíte použít neoficiální aplikace. Také riskujete, že vám neuplatní reklamaci v plném rozsahu, pokud selže vysílání v senzoru, což se může stát a stává celkem často.

Aplikace po aktualizaci čte senzor každou minutu, alarmuje a do deníku zaznamenává pouze scany a poznámky - jinak by tam logicky bylo přes 1400 řádků za den... V tom by se vám ani nechtělo rolovat. Po přihlášení do Libreview najdete další údaje a grafy tam, včetně přesné hodiny, kdy jste startovali senzor -viz plný modrý puntík v grafu v Libreview.

Pomocí NEOFICIÁLNÍCH aplikací lze z libre2 získat plnohodnotné CGM už dávno (kontinuální tj. nepřetržité měření s aktualizovanou hodnotou po 1 - 5 minutách), a lépe se zobrazí na mobilu, widgetech či hodinkách. K většině těchto možností NENÍ POTŘEBA další vysílač typu miao miao a dalších zařízení. Pomocí neoficiálních aplikací lze libre2 prodloužit o 12 hodin (více zatím nelze).

Neoficiální aplikace, které jsem testovala jsou:
- diaBox (plnohodnotné CGM)
- Juggluco (plnohodnotné CGM)
- Glimp (plnohodnotné CGM)
- oop2 apka + xDrip (plnohodnotné CGM)
- Tomato app ale s použitím vysílače miao miao1 (pak funguje jako libre1 s vysílačem)
- Shuggah (pro apple mobily, plnohodnotné CGM)

V dalších příspěvcích najdete postupy na jednotlivé aplikace i s obrázky. Vyberte si tu kombinaci, která vám bude nejlépe vyhovovat. Po aktualizaci aplikace Librelink překvapivě mnoha lidem funguje současně CGM z Librelinku a zároveň některá z neoficiálních aplikací. Jak moc je to stabilní ukáže až čas a zkušenosti. 

fotografie apky Shuggah je z www.shuggahapp.com


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zobrazení glykémií na hodinkách Garmin