GLIMP App

- základy

- nastavení

- možnosti

- reinstal

--------------------



Je to velice šikovná aplikace snadno ke stažení z Obchodu Play ke čtení senzorů Freestyle libre 1 i 2. Mám Glimp moc ráda.

Sesterská aplikace Glimp S (modré písmeno S jako superman) umí senzor dokonce nastartovat, zatím jen libre1 

Aplikaci stáhnětě z Obchodu play, půjde to i když nemáte na mobilu NFC, ale musíte pak použít vysílač miao miao, bubble mini nebo BluCon. 


Tři tečky vpravo nahoře - setting - Glukose a nastavíme jednotky, v čr mmol. Pod tím jsou hranice pro alarmy - target aneb rozmezí glykemií, ve kterých se chceme pohybovat.





Znovu menu (tři tečky) - setting - NFC a zaškrtneme všechny 4 čtverečky.



Nyní lze už senzor scanovat a používat aplikaci místo čtečky nebo Librelinku. Samozřejmě bude fungovat vše, takže můžete údaje zanášet do všech aplikací. (u DM1, kteří mají senzor přes pojišťovnu je scanování do ofiko zařízení zatím podmínka pro proplácení senzorů)

Kdo používá vysílač miao, připevní vysílač k senzoru libre1 a menu - setting - Bluetooth musí být zaškrnuto Enable bluetooth. Pak musíme mít zaplé bluetooth a polohu na mobilu! To platí u všech CGM aplikací. Pokud budeme chtít jen scanovat a miao sundáme, Enable bluetooth vypneme ať se apka stále nedožaduje pozornosti. 



Po každé instalaci nové aplikace je dobré dát restart 
mobilu. Glimp se většinou chytí sám a začne načítat senzor, u libre1 každých 5 minut a na hlavní obrazovce bude u glykemie symbol tlapičky.

U libre2 senzoru bude potřeba ještě zapnout čtvereček "Libre 2" v oddíle setting - bluetooth a JE NUTNÉ SENZOR NASCANOVAT PŘES NFC, aby se aplikace rozjela jako CGM. Pak bude místo tlapičky u glykemie symbol senzoru - kolečko s tečkou uprostřed. Libre2 pak načítá po minutě. Na čtení senzoru libre2 je tedy nutné mít mobil s NFC.





PŘEINSTALOVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ CHYB:
Moje oblíbená verze na libre1 a miao je 4.19 - moc povedená, stabilní a krásně se připojuje, pokud se od mobilu na chvíli vzdálíte. Nicméně libre2 lze provozovat až od verze 4.24 jako CGM. 

Někdy se aplikace zahltí chybami, začne měřit hlouposti nebo se zasekává, pak je dobré ji prostě přeinstalovat. V mobilu - nastavení - aplikace - Glimp nejprve promažeme mezipaměti (to nikdy neuškodí), při přeinstalování i VYMAŽEME DATA. 

U verze nižší než 4.20 ještě musíme smazat z mobilu složku GLICEMIA (ano, přesně takto s měkkým i). Najdeme ji v souborech mobilu nebo v nastavení - uložiště a soubory nebo dáme v mobilu v úložišti hledat "Glice.." a celou složku Glicemia smažeme. Pokud ji tam necháme, nahraje se naše historie (záloha) zpět při znovuinstalaci z Obchodu play, ale často i ty chyby, a to nechceme. 

Sice pak musíme vše nastavit znovu, ale aplikace zase běží svižně a dobře.
V dalším příspěvku se zaměříme ještě na kalibrace, možnost záznamu inzulínů, sledování přes hodinky a další vychytávky. 


Tak hezká čísla s Glimpem! 



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zobrazení glykémií na hodinkách Garmin