Libre2 s alarmy (1. část)

 ZAČÁTKY S LIBRE 2 / 1. část

- novinka jsou alarmy

- možnosti alarmů

- možnosti sdílení alarmů

- pozor čím se libre2 aktivuje (startuje)

- černá čtečka vs modrá čtečka 

--------------------------------------

Libre 2 je vybaven vysílačem, který přes bluetooth může komunikovat s mobilem nebo s modrou čtečkou. Pokud je zařízení v dosahu, je schopno ALARMOVAT při vysoké a nízké hladině cukru, jak si kdo nastaví. Alarmy musí být v zařízení povoleny a musí být spuštěna funkce BT.

Alarm si každý může nastavit dle svých potřeb. Nízká hladina lze nastavit 
od 3,3 do 5,6 mmol a vysoká lze nastavit od 6,7 do 22,2 mmol a hranice lze libovolně kdykoli změnit či zakázat. Lze i nastavit jiný tón pro hyper a jiný 
pro hypo hladinu. To je výhoda, protože alarm je pouze zvukový, skutečnou hodnotu glykemie zjistíte až po přiložení zařízení k senzoru a nascanování (jako to bylo u libre1). 

Po alarmu se zařízení odmlčí, dokud se glykemie nesrovná do normálu. 
Tj. pokud budete dlouhodobě v hyperglykemii - mobil či modrá čtečka (FSL2) zaalarmují pouze jednou, na začátku. To ověříte pouze scanováním senzoru.
Další alarm přijde až zase překročíte svůj nastavený limit. 

Alarm přijde také, když je zařízení mimo dosah senzoru (cca po 15 minutách) a tento alarm se opakuje. Alarmy lze libovolně zapínat a přepínat. 

SENZOR BUDE VŽDY KOMUNIKOVAT přes bluethoot pouze S JEDNÍM ZAŘÍZENÍM ČI JEDNOU APLIKACÍ!!!

Buď lze přijímat alarmy na čtečce NEBO na mobilu, ne současně na obou. Buď lze přijímat alarmy na oficiální aplikaci nebo na neoficiální, ale ne obou. Pokud je potřeba mít alarmy ve vícero aplikacích - JE POTŘEBA zpřístupnit takzv. SDÍLENÍ mezi aplikacemi, kde jedna aplikace bude hlavní (master) a druhá sledovací (follower) - zrcadlí to, co napíše aplikace hlavní. Oficiální aplikace ke sdílení se jmenuje LibrelinkUp, je zdarma ke stažení na Obchodu play nebo App store a pěkný obrázkový postup na zprovoznění je na www.librelinkup.com

Scanovat senzor naproti tomu můžeme vícero zařízeními a na vícero aplikacích  jako  to  bylo  u  libre1.

Důležité je i čím senzor AKTIVUJEME. Pokud zaktivuje modrou čtečkou, alarmy lze přijímat na čtečce a mobilem pouze scanovat. Pokud zaktivujeme mobilem, čtečku vyřadíme. Pokud použijeme ČERNOU ČTEČKU (FSL1), senzor ztratí schopnost  alarmovat. (Toto neplatí u všech neoficiálních aplikací, takže pokud použijete černou čtečku, dá se ještě možná něco zachránit.)

K dnešnímu datu (duben 2023) v ČR modré čtečky se schopností alarmovat, nejsou dostupné. Jsou slíbené. Výrobce tedy jednoznačně doporučuje libre2 aktivovat mobilní aplikací Librelink. Dále doporučuje používat jejich ověřené mobilní telefony, takzv. kompatibilní s librelinkem. Jejich seznam je na webových stránkách www.freestylelibre.cz  

Pokud i tak použijete černou čtečku určenou pro libre1, a půjde senzor aktivovat, librelink už nebude schopen alarmovat. Senzor se bude chovat jako libre1. Důležité je i firmware (neboli mozek) černé čtečky, protože nižší než 2.4.8 není podle výrobce schopno senzor nastartovat. 

Obrázek ze stránky výrobce: freestylelibre.cz  (doporučuji prosurfovat) 







Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zobrazení glykémií na hodinkách Garmin