DiaBox app a libre2 (pouze pro android) - ZÁKLADY NASTAVENÍ

Upraveno 15.11.23

Nejprve je potřeba mít senzor aktivovaný Librelinkem a ZAKÁZAT TAM VEŠKERÉ ALARMY!! Ideálně je mít Librelink na jiném mobilu nebo aktivovat senzor čtečkou a pro pojišťovnu a příp reklamace používat modrou čtečku, kde budou opět vyplé alarmy.

----------------------------------------------------------

- stažení aplikace DiaBox

- spuštění aplikace

- základní nastavení a tipy

- upravte si ALARMY dle svých potřeb (není nutno)

- pomocníci: widget, hodinky, deaktivace apky

----------------------------------------------------

S libre2 není potřeba vysílač a pomocí neoficiální aplikace DiaBox lze načítat senzor jako CGM (nepřetržité čtení glykémie). Postup:

Vzhledem k novým senzorům libre2, které jsou od 10/23 víc kódované, je třeba stáhnou novou verzi diaBoxu z odkazu https://t.me/DiaboxApp/241 (nejprve nainstalujete telegram app a pak stáhnete diaBox z června 23 - ŽEL TATO VERZE ZATÍM NEPRACUJE S HODINKAMI.)

https://github.com/Bubblandevteam/diabox/releases/tag/DiaBox_Android_2023-06-05_Release

a nainstalujte. V mobilu musí být povoleno stahování z neznámých zdrojů (zeptá se to většinou při instalaci) (a)

Pokud jste nainstalovali aplikaci, dejte restart mobilu a pak apku otevřte. Dole vpravo je ozubené kolečko, pak dejte setting a zvolte si jazyk (langue). 

Vraťte se na základní obrazovku. Dole je růžové Add CGM (obr. 1) - klepněte, vyberte horní volbu "libre NFC/BLE direct" (obr. 2) a senzor nascanujte diaboxem (obr. 3). Při další otázce potvrďte OK (obr. 4). Tím jste spustili CGM načítání senzoru.

Pokud na hlavní obrazovce zaškrtnete "Line" vlevo nahoře - křivka v grafu bude provázaná.

Doporučuju upravit si alarmy tak, aby vyhovovaly Vašim potřebám (obr. 6) - nastavení -  settings - more alerts lze měnit či deaktivovat opakování alarmů (snooze), vibrace (on/off) či uprostřed je volba tónů. Nerada bych, abyste mě proklínali, že to řve na tři ulice daleko... ;-)

Je fajn využít i možnost (widgetu obr. 8). Na prázdném místě obrazovky mobilu podržíme prst a vytvoříme v nabídce widgetu DiaBox.

V nastavení je pak možnost INTEGRACE (obr. 9.) na hodinky. Widget jde na některé hodinky moc hezky a jednoduše. Příp doporučuju aplikaci z Obchodu play G-watch, která je i ve slovenštině, protože ji dělal šikulka ze Slovenska Juraj Antal (za což si zalouží velké díky!)

Pokud chcete aplikaci DEAKTIVOVAT a přejít jen na scanování nebo jinou aplikaci s alarmy, dejte setting (obr. 6) - klepněte na ADD BUBBLE a vyberte DOLNÍ MOŽNOST "BUBBLE / BUBBLE MINI" a aplikaci pak zavřete. DiaBox se tím odpojí od senzoru a přestane ho načítat. Můžete pak načítat jinou aplikací a nebo se kdykoli vrátit do diaBoxu: setting - ADD BUBBLE a kliknout na horní odkaz "libre NFC/BLE direct" a nascanovat, potvrdit OK.

Záludnosti:
(a) - pokud mobil napíše, že nelze a hotovo - v aplikaci Obchod play zakažte funkci Play protect

Některé verze DiaBoxu načítají každou minutu, některé každých 5 minut a u některých lze načítání zvolit.

Starší verze diaboxu jsou ke stažení zde:
https://sirius.thetaphi.de/diabox/

Některé ze starších verzí nebyly nestabilní. Verze z r. 21 zase mají malinko jiné nastavení a nepracují s androidem 13.

Pokud aplikace víc než dvakrát zahlásí problém (viz obrázek č. 5), doporučuju restartovat mobil. 

Při výměně senzoru doporučuju diaBox deaktivovat - nový senzor zaktivovat VŽDY Librelinkem, ZKONTROLOVAT, zda jsou u Librelinku vyplé alarmy a pak teprve aktivovat diaBox.

Diabox lze i kalibrovat, postup je ve facebookové skupince "DiaBox". Lze tam nastavit i sdílení, ale zatím jsem netestovala osobně, podám info příp později nebo se dá dohledat na facebooku.

Tato aplikace umí libre1 scanovat, nebo pomocí vysílače BUBBLE a nebo novější verze BUBBLE MINI umí s libre1 umí pracovat jako CGM (nepřetržité načítání senzoru s alarmy). Neumí pracovat (načítat) s vysílači miao a nebo s blueconem.




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zobrazení glykémií na hodinkách Garmin